tisdag 23 augusti 2011

Vid Vattenfallet

Tigerfjärilen gömmer sig kring de fuktiga platåerna uppe i vattenfallet, längst in i dalen. Dit är det en ”Death Dangerous!” och slipprig klättring uppför bergväggen. Riskfaktorn kunde förvisso varit större, men man har den där känslan av att om något går snett så går det ganska-ordentligt-jävla-as-snett! Har man väl kommit upp blir man dock rikligen belönad. 




Det är en oerhört härlig känsla när man ”råkar” skrämma upp ett hundratal stora fjärilar som svärmar omkring en i en prasslande kaskad av rött, vitt och svart. Man njuter av att känna sig som i en saga, för i sagor består alltid rekvisitan till stor del av fjärilar som fladdrar kring huvudpersonen. Sen ska man klättra tillbaks igen och man tittar ner och undrar vad ända in i helvete man tänkte med när man begav sig ända upp hit.

2 kommentarer:

  1. OJ sickna äventyr och vaaad fantastiskt underbart det låter. Jag gissar att ni lyckades ta er ner välbehållna. Tänk en hel dal där fjärilarna har tagit över, de har typ alla ministerposter och även polischefsposten! Är det bara en art fjärilar eller är det en multietnisk statsbildning?

    SvaraRadera
  2. täntk att så fina varelser som fjärilar är samma sak som fula, håriga larver. Är det så med männsikor också?

    SvaraRadera